***       Водещите вечерни новини       на 16 октомври 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 16 октомври 
Коментари Харесай

Водещите новини! Сигнали за бомби в София. ЕС: Израел има право да се защитава. Протестиращи в Тел Авив искат оставката на Нетаняху


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 16 октомври   

 

За няколко учебни заведения в София са подадени сигнали за сложено взривни устройства, оповестяват от Столична дирекция на вътрешните работи. 

В края на март десетки учебни заведения получиха закани за сложени взривни устройства на тяхна територия.

„ Продължава безразборното изстрелване на ракети по цивилното население на Израел, в това число и през днешния ден ". 

Така представителят на Европейската работа за външна активност Петер Стано отговори на въпрос ще призове ли Европейски Съюз за прекратяването на огъня в Близкия Изток.

Той акцентира, че това би трябвало да спре и че терористичната формация „ Хамас “ е отприщила война против Израел. " От позиция на страните членки, Израел има правото да се отбрани ", сподели още Стано.

Протест в Тел Авив прикани премиера Нетаняху да подаде оставка. Местните медии оповестиха, че митингът е стартират от член на фамилията на пленник, само че скоро се разраства.

Десетки хора вземат участие в митинг, призоваващ премиера на Израел да подаде оставка.

„ Хамас би трябвало да освободи незабавно неотложно заложници ", това съобщи водачът на партията на арабите в Израел РААМ Мансур Абас, представен от основаната в Еврейската страна медия мигнюз.

Палестинците в обсадената линия Газа се тълпяха през днешния ден в лечебни заведения и учебни заведения в търсене на заслон и изправени пред дефицит на храна и вода. 

Повече от един милион души са напуснали домовете си преди предстояща израелска сухопътна интервенция, която цели унищожаването на " Хамас ", откакто бойци на палестинската формация не престават нападенията си в южната част на Израел, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Медийното поделение на " Хизбула " пусна видеозапис, показващ по какъв начин снайперисти унищожават камери за наблюдаване, сложени на пет точки по ливанско-израелската граница, включително една пред израелския граничен град Метула.

„ Шестстотин. Волята, която не се предава, реализира независимост. Свободата, която се основава на единение, постоянно надвива. 

Да не губим единството. Да не разрешаваме на подозренията да подкопаят волята. Всеки ден би трябвало да вършим Украйна по-силна. Всеки ден би трябвало да унищожаваме окупатора. Всеки ден би трябвало да вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че бъдещето на украинците ще принадлежи само на украинците “.

С това присъединяване на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нараства на към 430 военнослужещи с към 90 единици техника.

Латвийските контролно-пропускателни пунктове " Педедзе " и " Виентули " " бяха сполучливо затворени ", съобщи през днешния ден министърът на вътрешните работи Рихардс Козловскис пред латвийска телевизия,информира Българска телеграфна агенция.

„ Фактът, че толкоз доста хора нямат достъп до храна, вода и други базови потребности, е засегнатост за тяхното обещано им от Бог достолепие, засегнатост, която би трябвало да бъде позор за цялото човечество и да активизира международната общественост на #СветовнияДенНаПрехраната (#WorldFoodDay) “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР